HTML

SimpleApps

Keep it simple, stupid! Avagy androidos appok, amelyek nem mennek le a boltba vásárolni, nem főznek ebédet, nem takarítanak ki. De nem is kérnek felesleges engedélyeket. Csak egyszerűen azt csinálják, amire kitalálták őket.

Címkék

Simplest Compass

2012.08.24. 21:57 Fennec

Egy egyszerű iránytű alkalmazást kerestem, ami tényleg csak annyit csinál, hogy megmutatja, merre van észak. Nincs benne GPS-es helymeghatározás, és főleg nem csatlakozik az internetre, hogy reklámokat töltsön le onnan. Sajnos a Google Play-ben rákeresve a compass szóra csak ilyen alkalmazásokat dobott ki az első kb. 10 helyen - mármint olyanokat, amelyek engedélyek tucatját kérték telepítéskor. Az első olyan app, amely nem kért semmilyen engedélyt, a Rapid Compass volt. A képernyőképeken is látszik, hogy az UI überronda, a fejlesztő nem foglalkozott túl sokat a felület csinosítgatásával. Végül nem a Play keresője segített, hanem maga a Google, melynek keresődobozába az android compass no permissions varázsszavakat kellett beírni, így jutottam el a Simplest Compass-ig. Az app futtatásához semmilyen különleges engedélyre nincs szükség, és mérete mindössze 17 kB. Ebből is sejthető, hogy nem egy svájci bicskával van dolgunk: nevének megfelelően egyszerű, mint a faék. Mindössze annyit tesz, hogy kirajzol egy iránytűt a képernyőre. Vagyis teszi a dolgát.

Screenshot_2012-08-24-22-01-01.png

App neve: Simplest Compass
Fejlesztő: Graphite, Inc
Méret:
19 kB
Engedélyek: Nem kér semmilyen engedélyt.
Ár: Ingyenes

Play Store link

Szólj hozzá!

Címkék: iránytű

A bejegyzés trackback címe:

https://simpleapps.blog.hu/api/trackback/id/tr504730312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása